Mali İşler Sıkça Sorulan Sorular

Öğrenim ücretinizi MyTedu Portal hesabınızdan kontrol edebilirsiniz.

2023-2024 Güz dönemi ücretlerinizi 15.09.2023 (Bu tarih dahil) tarihine kadar ödeyebilirsiniz.

2023-2024 Güz dönemi ücretlerinizi 15.09.2023 tarihinden 04.10.2023 tarihine kadar her iş günü için 180,00-TL gecikme ücreti ilave ederek ödeyebilirsiniz. Bu tarihlere kadar ödeme yapılmaz ve geçerli bir mazeret sunulmaz ise kayıtsız statüsüne düşer ve burs hakkınızı kaybedersiniz.

Türkiye genelindeki herhangi bir Denizbank şubesine başvurularak,
Denizbank İnternet Şubesi ve Denizbank ATM’lerinden,
tedu.edu.tr/tahsilat ekranından kredi kartı ile,

MyTEDU Portal üzerinden,

tedu.edu.tr/tahsilat ekranından
World, Bonus ve Maximum kartlara güz dönemi için 6 taksitle, diğer kartlar ile tek çekim olmak üzere ödemenizi yapabilirsiniz.

Elden nakit tahsilat yapılmamaktadır.

İzinli sayılacak yarıyılda ödemekle yükümlü olunan ücretlerin yarısını ödemeniz ve Üniversiteye karşı herhangi bir borcunuzun olmaması gerekmektedir.

Hayır. İzinli ayrılma için ödediğiniz ücret iade edilmemektedir.

Dersler başlamadan önce Üniversiteden ayrılma başvurusu yapan öğrenciden, ilgili yarıyılda ödemekle yükümlü olduğu ücretler talep edilmez. Ödeme yapılmış ise iade edilir. Derslerin başlamasını izleyen dördüncü haftanın son iş gününe kadar, yaz okuluna kayıtlı öğrenciler için ikinci haftanın son iş gününe kadar yapılan başvurularda, öğrencilere ödemekle yükümlü oldukları yarıyıl öğrenim ücretinin yarısı iade edilir. Söz konusu tarihten sonra Üniversiteden ayrılma başvurusunda bulunan öğrencilere ücret iadesi yapılmaz. (Uluslararası kontenjandan yararlanan öğrencilerimiz bu uygulamaya tabi değildir. Kayıt sildirmek isteyen Uluslararası öğrencilerin teklif e-postalarındaki şartları yerine getirmiş olması gerekmektedir.)

Öncelikle MYTEDU Portalden gerçekten borcunuz olup olmadığını kontrol ediniz. Borcunuz var ise ödeme yapmanız gerekmektedir. Ödeme yaptığınız günün akşamı sistem otomatik olarak üzerinizdeki mali blokajı kaldırıp size durumu mail ile bildirecektir. Borcunuz olmadığı halde mali blokaj maili almış iseniz Mali İşler Birimine müracaat ediniz.

Giriş yılınıza ve bölümünüze göre aşağıdaki tablolarda kredilere karşılık gelen ücretleri ödemeniz gerekmektedr.

metin, ekran görüntüsü, sayı, numara, paralel içeren bir resim

metin, ekran görüntüsü, paralel, sayı, numara içeren bir resim

metin, ekran görüntüsü, paralel, sayı, numara içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

metin, elektronik donanım, ekran görüntüsü, sayı, numara içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Ekle-bırak haftasını takip eden 2 (iki) hafta içinde ödemenizi yapmanız gerekmektedir.

Eksik kredi nedeniyle oluşan alacak tutarlarınızı ekle-bırak haftasını takip eden 4 hafta içerisinde yazılı olarak talep etmeniz durumunda belirttiğiniz hesaba havale/EFT ile ödenir veya talepte bulunmazsanız bir sonraki dönem ücretinizden mahsup edilir.

Günlük gecikme ücretine maruz kalmamak için yatırılması gerekiyor.

Üniversitenize kayıtlı olup çeşitli sebeplerden dolayı ilişiği kesilen ve Üniversitenize tekrar kayıt hakkı kazanan öğrencilerin öğrenim ücretleri ile ilgili uygulama şu şekildedir.

Hazırlık sınıfından başarısız olup üç yıl içinde üç sınav hakkını kullanarak başarılı olup yeniden kayıt yaptıran öğrenciler giriş yılına göre ilgili yılda ilan edilen öğrenim ücretine tabi tutulur.

Kurum içi yatay geçiş yapan öğrenciler yatay geçiş yapmak istedikleri programın giriş yılına göre ilgili yılda ilan edilen öğrenim ücretine tabi tutulur.

Üniversitemize ÖSYM ile kayıt olup merkezi yerleştirme sınav puan ile (Ek madde-1) başka bir üniversiteye yatay geçiş ile giden ancak YÖK Ek Madde -1 Uygulama esasları kapsamında yükseköğretim kurumuna geri dönme hakkını kullanarak kayıt hakkı elde eden öğrenciler kayıt yenilediği yılda ilan edilen öğrenim ücretine tabi tutulur.

Üniversitemizden çeşitli sebeplerle ilişiği kesilen ancak af kapsamında kayıt hakkı kazanan öğrenciler kayıt yenilediği yılda ilan edilen öğrenim ücretine tabi tutulur.

Üniversitemizden çeşitli sebeplerle ilişiği kesilen ancak yeniden ÖSYM ile yerleşip kayıt hakkı kazanan öğrenciler kayıt yenilediği yılda ilan edilen öğrenim ücretine tabi tutulur.