Ana içeriğe atla

Mali İşler Sıkça Sorulan Sorular

2021-2022 Akademik dönemi için burs oranlarına göre ödenmesi gereken tutarlar aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.  Bu tutarlar,  Dil Okulu bursu, Sporcu bursu gibi diğer burs ölçütleri ile eksik kredi, fazla kredi alma gibi size özel durumlara göre değişiklik gösterebilir. Kendinize ait ödemeniz gereken tutarları MyTEDU portalden kullanıcı adı ve şifrenizi girerek öğrenebilir ve kredi kartı ile ödemenizi yapabilirsiniz.

Bursluluk oranı2021-2022 Dönemi Öğrenim ÜcretleriGüz Dönemi Ödenecek TutarBahar Dönemi Ödenecek Tutar
Tam ücret54.000,0027.000,0027.000,00
% 75 Burslu13.500,006.750,006.750,00
% 50 Burslu27.000,0013.500,0013.500,00
% 25 Burslu40.500,0020.250,0020.250,00

Ödemem gereken öğrenim ücreti tutarı ne kadar?

2021-2022 Bahar dönemi ücretlerinizi 31.01.2022 (Bu tarih dahil) tarihine kadar ödeyebilirsiniz.

Öğrenim ücretini ne zaman ödeyeceğim?

2021-2022 Bahar dönemi ücretlerinizi 31.01.2022 tarihinden 23.02.2022 tarihine kadar her iş günü için 54,00-TL gecikme ücreti ilave ederek ödeyebilirsiniz. Bu tarihlere kadar ödeme yapılmaz ve geçerli bir mazeret sunulmaz ise kayıtsız statüsüne düşer ve burs hakkınızı kaybedersiniz.

Öğrenim ücretini son ödeme gününde ödemezsem ne olur?

Türkiye genelindeki herhangi bir Denizbank şubesine başvurularak,
Denizbank İnternet Şubesi ve Denizbank ATM’lerinden,
tedu.edu.tr/tahsilat ekranından kredi kartı ile,
Mail Order Formunu* eksiksiz doldurup imzalayıp muhasebe@tedu.edu.tr adresine mail olarak göndererek

Öğrenim ücretini nereye ve nasıl ödeyeceğim?

MyTEDU Portal üzerinden,
Mail Order formunu doldurup e-posta yolu ile,
tedu.edu.tr/tahsilat ekranından
World, Bonus ve Maximum karta 5 taksit, diğer kartlar ile tek çekim olmak üzere ödemenizi yapabilirsiniz. Birden fazla kart kullanarak ödeme yapabilirsiniz.

Kredi kartı ile ödeme yapabilir miyim? Taksit yapıyor musunuz?

Elden nakit tahsilat yapılmamaktadır.

Mali İşler Birimine elden nakit ödeme yapabilir miyim?

İzinli sayılacak yarıyılda ödemekle yükümlü olunan ücretlerin yarısını ödemeniz ve Üniversiteye karşı herhangi bir borcunuzun olmaması gerekmektedir.

Kayıt dondurmak (izinli Ayrılma) istiyorum ne kadar ücret ödemem gerekiyor?

Hayır. İzinli ayrılma için ödediğiniz ücret iade edilmemektedir.

Kayıt dondurma (İzinli Ayrılma) için ödediğim ücreti bir sonraki dönem iade alabiliyor muyum?

Dersler başlamadan önce Üniversiteden ayrılma başvurusu yapan öğrenciden, ilgili yarıyılda ödemekle yükümlü olduğu ücretler talep edilmez. Ödeme yapılmış ise iade edilir. Derslerin başlamasını izleyen dördüncü haftanın son iş gününe kadar, yaz okuluna kayıtlı öğrenciler için ikinci haftanın son iş gününe kadar yapılan başvurularda, öğrencilere ödemekle yükümlü oldukları yarıyıl öğrenim ücretinin yarısı iade edilir. Söz konusu tarihten sonra Üniversiteden ayrılma başvurusunda bulunan öğrencilere ücret iadesi yapılmaz

Kayıt sildirmek (Üniversiteden Ayrılma) istediğimde yatırmış olduğum öğrenim ücretini iade alabilir miyim?

Öncelikle MYTEDU Portalden gerçekten borcunuz olup olmadığını kontrol ediniz. Borcunuz var ise ödeme yapmanız gerekmektedir. Ödeme yaptığınız günün akşamı sistem otomatik olarak üzerinizdeki mali blokajı kaldırıp size durumu mail ile bildirecektir. Borcunuz olmadığı halde mali blokaj maili almış iseniz Mali İşler Birimine müracaat ediniz.

Mali blokaj maili aldım ne yapmam gerekiyor?

Fazla kredi ücreti ile ilgili bilgilerini Mali İşler Müdürlüğümüzden bilgi alabilirsiniz.

Fazla kredi alırsam ne kadar ücret öderim?

Dönem sonuna kadar ödeyebilirsiniz.

Fazla kredi ücretini ne zamana kadar ödeyebilirim?

Eksik kredi nedeniyle oluşan alacak tutarlarınızı ekle-bırak haftasını takip eden 4 hafta içerisinde yazılı olarak talep etmeniz durumunda belirttiğiniz hesaba havale/EFT ile ödenir veya talepte bulunmazsanız bir sonraki dönem ücretinizden mahsup edilir.

Eksik kredi aldığımda fazla yatırmış olduğum ücreti alabilir miyim?

Günlük gecikme ücretine maruz kalmamak için yatırılması gerekiyor.

Epe sınav sonucu açıklanmadan öğrenim ücretini yatırmam gerekiyor mu?

KHK ile gelen öğrencilerin son ödeme tarihi 31.05.2022’dir. Sadece bankadan sizin için açılan özel hesaba ödeme yapabilirsiniz.

KHK ile gelen öğrenciler için öğrenim ücretinin son ödeme tarihi nedir? Kredi kartı ile ödeme yapabilir miyim?